shopmeny

Custom hjul

Varför vill man uppgradera sina hjul?

Jaa.. Det kan finnas många anledningar men de vanligaste är att man vill ha lättare hjul.. Eller kanske tåligare? Eller rentav bara snyggare!

Vi handbygger hjulen efter dina önskemål. Vi jobbar med riktigt fina kolfiberfälgar som vi själva har testat hårt och även har flera nöjda kunder som kör på. Självklart kan du välja en aluminiumfälg om du föredrar det!

Det är några val som man måste ta ställning till när man ska köpa nya hjul.. Nedan ser du en del av de val som du måste göra innan vi kan börja bygga!

Först måste du tänka på att de nya hjulen blir kompatibla med din cykel.

Vilken hjulstorlek? 26″, 27.5″, 27.5″+, mullet, fat…
Vad har du för kassett? Shimano HG, Micro Spline eller SRAM XD eller XDR? 10, 11 eller 12-delat?
Har du BOOST?
6 bult eller centre loc?
Vilken axel längd och diameter ska du ha?

Vi skriva har om MTB hjul, men glöm inte att vi kan också bygga till din landsväg / CX / gravel / vad som helst också!

Vikt…

Det pratas nästan alltid om vikt. Vikt är såklart en stor faktor men det finns andra saker som är minst lika viktiga… Det är inte så stor vits att ha superlätta hjul om de flexar eller inte håller. Om framhjulet flexar mycket då ger det en dålig kontroll när du svänger.. Hela cykeln kan kännas “sladdrig” med för mjuka hjul.. Du bör också ta hänsyn till din vikt och din åkstil. Många har en målvikt på ca 1300g på ett par 29″men 1500-1700g är mer rimligt för att få ett par hjul som är välbalanserade. Vi kan absolut bygga nånting ‘lättare’. Sub 1300g är möjlighet.. ser options nedanför för mer info!

Vilka nav vill du ha?

Ska naven vara lätta? Eller är det viktigare att de är enkla att serva och är tåliga? Vill du ha 28, 32 håls eller 36 håls? 6 bult eller centerlock?
Vi bygger på de nav som du vill ha. Ofta bygger vi med Hope för att de håller en fantastisk kvalité. Hope finns i 6 fäger så du kan matcha med din cykel! Om du vill ha lättare nav så är DT Swiss ett alternativ (deras 240 EXP) Ett par DT kan spara 100g när man jämfor med Hope. MEN … tänk om du behöver spara 100g först! Våran erfarenhet berättar för oss att Hope nav behöver mindre service och ska rullar längre och är enkelt att serva när de behöver … någonting att tänka på!

Vilka ekrar vill du ha?

Ofta bygger vi med DT Revolution (trippel reducerad ekrar) Vill du ha ett riktigt stark hjul kanske DT Competition kan vara nåt! (dubbel reducerad) Eller har du andra önskemål?
Till och med ekernipplarna kräver att du gör ett val 😉 Iband vill kunder att vi ska bygga med aluminiumnipplar. Det gör hjulen några gram lättare men man bör känna till att det tyvärr kan skapa problem i framtiden. De har en tendens att korridera så att man inte kan rikta hjulet, de kan även spricka med tiden. Vi kan väl helt enkelt säga att vi förmodligen kommer att vägra att bygga med aluminiumnipplar 😉 Vi rekommenderar mässingsnipplar, gärna DT ProLoc som har en typ av Loctite beläggning.

Nu har vi kommit till fälgen!

Det finns en uppsjö av fälgar! Hur bred fälg vill du ha? Ju bredare ju stabilare såklart! Eller vill du ha så lätta hjul som möjligt?

Här vi prata om carbonfälgar, men det finns möjlighet att bygga med aluminium. Vi använder mycket DT Swiss aluminium, och med dem kan vi bygga hjul med lätt vikt, “allround” spårhjul och även Enduro / DH hjul med mycket styrka. Finns det en specifik önskemål? Bara att fråga! Glöm inte att vi bygger hjul till landsväg, grus, CX … m.m !!

Om du väljer våra kolfiberfälgar så har du olika bredd och höjd att välja mellan:

Detaljer… Klicka har att ser flera exemplar av våran custom byggd hjul

Nu är det dags att välja det som kanske syns mest. Dekaler! Vilken färg vill du ha och vill du kanske ha in någon liten detalj? Vi har möjlighet att gör nästan som du vill med färg, men som ‘standard’ har vi en neutral (svart/grå/vit dekaler) med samma design som dom neråt. Men du bestämmer! (Standard dekaler inkluderat i priset, custom har kostnad att kommer till)

Sen man kan tänka på dom sista detaljer. Ska du kör slanglöst? Självklart! Vi kan tejp dina nya hjul med Stand No Tubes original tejp i rätt storlek för ditt fälg. Beställ ventil i stål eller aluminium, även pimpa lite med Peatys aluminium ventil i olika färg!

Priser & Vikt…

Med så många kombinationer att välja ifrån, vi erbjuder dig flera alternativ här för att ge en aning om vad dina nya hjul skulle kosta! Men, så klart – är bara att kontakta oss för ett exakt pris på dina dröm hjul! OBS! Priserna kan ändras! Storlekar, drivbody och skiva kan göra skillnad mot faktiskt pris. Till prisexempel nedanför har vi räknat med Proloc nipplar och Revolution ekrar.

Exempel på pris och vikt. OBS! Vikt är baserad på 29″ fälg, 30mm, 28h Revolution ekrar och mässing Proloc nipplar. Nav med Boost spacing, XD drive body och centre loc fästning för skiva. Vikt kan +/- 5%.

Premium 35mm Vikt  Kommentar
DT Swiss 350 16500kr 1425g VW Passat of hubs!
Hope Pro 5 17000kr 1437g (TBC) Our choice!
DT Swiss 240 19500kr 1298g Weight weenies val!

Ring oss! 018-246270 eller skicka ett mail till info@velotek.se när du har klurat på valen ovan så snackar vi vidare om exakt hur du vill ha det.

Klicka har för custom hjul galleri