shopmeny

Däckskifte & Service

Nu är det dags! Med kallare temperaturer över natten är det dags att byta till vinterdäck på cykeln, så att du tryggt kan fortsätta att cykla vidare. I den här artikeln, hjälper vi dig att bestämma vad som är bäst för dig! 


Vi tänker att alla ska fortsätta att cykla genom vintern! “Finns ingenting som dåligt väder, bara dåliga kläder” och vi kan tänka lika när det kommer till däck på cykeln! Om man pendlar till jobbet, kör barnen till skolan eller vill fortsätta att träna ute kan dubbdäck hålla dig trygg och säker på snö och is. 

Det finns många olika däckmärken, modeller, antal dubbar, storlekar, mönster osv osv… vi kan förenkla allt här och säga ‘kom in’ – prata med oss! Vi kan snabbt och enkelt bedömma vad du behöver och vad som passar bäst. 

 

Vilka däck?

Vi säljer Tyska märket Schwalbe, I 2 olika nivåer (mer eller mindre dubbar) i olika storlekar för att passa din cykel, elcykel eller lådcykel. Med elcyklar och lådcyklar rekomenderar vi den versionen med flera dubbar.  Om du har ett annat behov, har vi möjlighet att leverera Suomi däck också (t.ex om man kör gravelcykel) 

Vi har storlekar från 20″ till 28″ med olika bredd. Oftast man kan gå ner till en mindre storlek än sommardäck (bredden) för att ger mer plats under skärmen. Vi hjälper dig gärna i butiken om du är osäker! 

 

Varför oss?

Varför bestämma dig för att just vi ska hjälpa dig? För att vi är bäst… 😉

Vi skojar! (även om vi tänker så!)

 • Hos oss får du många, många års erfarenhet av våra proffsiga mekaniker, vi är certiferade av Shimano som ett godkänt Service Centre. Vi jobbar med alla typer av cyklar, med elhiss till de tyngre elcyklarna och alla möjliga verktyg som passar de flesta märken. 
 • Du får en snabb service, bokat, drop in eller när du väntar.
 • Lånecyklar – du får låna när vi har din cykel i verkstaden, så du kan fortsätta till jobbet eller skolan! 
 • Gratis safety pack – under vintern 2023 får du gratis belysning, reflexer, sadeltäcke och ringklocka (värde över 450kr) när du bokar via APPEN! 
 • Proffsig och trevlig service. Så klart! 

 

Nåt mer?

Kan vara bra att tänka på service för din cykel, samtidigt som vi har den inne för att byta däck. Vi har kampanjpriser och erbjudanden i verkstaden under hela vintern. Det sparar pengar för dig, tid för oss och ger dig en mycket bättre vintercyklingsupplevelse! 

Se till att du har tillräckligt med belysning och reflexer (bra anledning att boka via appen och få ditt gratis safety pack!) Det finns minst 500kr i böter om du inte har belysning osv… bra att veta! 

 

Hur bokar man?

 • Appen 
 • Webformulär 
 • Ring – 018 246270
 • Mail – info@velotek.se
 • FB/insta DM – Velotek
 • I butiken – Vattholmavägen 16B