Custom hjul

Varför vill man uppgradera sina hjul?

Jaa.. Det kan finnas många anledningar men de vanligaste är att man vill ha lättare hjul.. Eller kanske tåligare? Eller rentav bara snyggare!

Vi handbygger hjulen efter dina önskemål. Vi jobbar med riktigt fina carbonfälgar som vi själva har testat hårt och även har flera nöjda kunder som kör på. Självklart kan du välja en aluminiumfälg om du föredrar det!

Det är några val som man måste ta ställning till när man ska köpa nya hjul.. Nedan ser du en del av de val som du måste göra innan vi kan börja bygga!

Först måste du tänka på att de nya hjulen blir kompatibla med din cykel.

Vilken hjulstorlek?
Vad har du för kassett? Shimano eller SRAM XD? 10, 11 eller 12-delat?
Har du BOOST?
6 bult eller centre loc?
Vilken axel ska du ha?

Vikt…

Det pratas nästan alltid om vikt. Vikt är såklart en stor faktor men det finns andra saker som är minst lika viktiga… Det är inte så stor vits att ha superlätta hjul om de flexar eller inte håller. Om framhjulet flexar mycket då ger det en dålig kontroll när du svänger.. Hela cykeln kan kännas ”sladdrig” med för mjuka hjul.. Du bör också ta hänsyn till din vikt och din åkstil. Många har en målvikt på ca 1300g på ett par 29″men 1500-1700g är mer rimligt för att få ett par hjul som är välbalanserade. Vi kan absolut bygga nånting ‘lättare’. Sub 1300g är möjlighet.. ser options nedanför för mer info!

Vilka nav vill du ha?

Ska naven vara lätta? Eller är det viktigare att de är enkla att serva och är tåliga? Vill du ha 28, 32 håls eller 36 håls? 6 bult eller centerlock?
Vi bygger på de nav som du vill ha. Ofta bygger vi med Hope för att de håller en fantastisk kvalité. Hope finns i 6 fäger så du kan matcha med din cykel! Om du vill ha lättare nav så är DT Swiss ett alternativ. Ett par DT kan spara 100g när man jämfor med Hope. MEN … tänk om du behöver spara 100g först! Våran erfarenhet berättar för oss att Hope nav behöver mindre service och ska rullar längre och är enkelt att serva när de behöver … någonting att tänka på!

Vilka ekrar vill du ha?

Ofta bygger  vi med DT Competition. Vill du ha ett riktigt lätt hjul kanske DT Revulotion kan vara nåt! Eller har du andra önskemål?
Till och med ekernipplarna kräver att du gör ett val 😉 Iband vill kunder att vi ska bygga med aluminiumnipplar. Det gör hjulen några gram lättare men man bör känna till att det tyvärr kan skapa problem i framtiden. De har en tendens att korridera så att man inte kan rikta hjulet, de kan även spricka med tiden. Vi kan väl helt enkelt säga att Bobby förmodligen kommer att vägra att bygga med aluminiumnipplar 😉 Vi rekommenderar mässingsnipplar, gärna ProLock som har en typ av Loctite beläggning.

Nu har vi kommit till fälgen!

Det finns en uppsjö av fälgar! Hur bred fälg vill du ha? Ju bredare ju stabilare såklart! Eller vill du ha så lätta hjul som möjligt?

Carbonfälgar

Om du väljer våra carbonfälgar så har du olika bredd och höjd att välja mellan:

Vi har 2 olika fälgar. Premium och Ultralight. Premium finns i alla storlek kombinationer. Ultralight modell bara i 27mm och 30mm bredder.

Vilken carbontyp vill du ha och ska den vara blank eller matt?

OBS! Alla kombinationer av storlek / bredd / modell / karbon typ finns inte! (men vi hjälper dig med det!)

 

Nu är det dags att välja det som kanske syns mest. Dekaler! Vilken färg vill du ha och vill du kanske ha in någon liten detalj?

När du har klurat på valen ovan är det bara att kontakta oss så snackar vi vidare om exakt hur du vill ha det.

Ring oss! 018-246270